my sayangness

Friday, April 1, 2011

aku rindu zaman kecik-kecik

assalamualaikum...ari ni ari jumaat penghulu segala hari.. baru ari ni aku rasa aku menghargai weekend sepenuhnya..weekend bg orang-orang yang berada di Kedah yea.. Tak de aktiviti-aktiviti yang boleh mengerah keringat aku macam minggu-minggu lepas.. Dengan hujan yang renyai-renyai yang buat aku tido rasa tak nak bangun.. Rasa macam buat iklan sleepy beauty pon ade..teheeeeeee..giler perasan..buweekk..

ari ni aku rasa rindu sangat ngan zaman kanak-kanak. Rasa nak balik zaman kecik-kecik? bole ker camtu? Zaman kanak-kanak la aku rasa part yang paling best. Tak payah nk pikir pape. Bile bosan main, bile ngantok tido, bile lapar makan..Zaman kanak-kanak yang mana masa hingus meleleh lagi.. Bukan aku la korang laa.. AKu pembersih laa..hikhik..

Meh aku nak flash back skit memory aku ke waktu dulu-dulu. Asyik cakap masa depan je yang mana kite hanya boleh merancang je.. Meh cakap benda lepas yang mana memang da kompen-kompen berlaku..ngeh3.. Aku ni memang di besarkan di kampung halaman. Nak wat macam mana lahir-lahir memang aku dah kat situ. Tak kan nak ajak family aku pindah umah kut..hehe..Aku memang suke dok kampung..Udara segar, persekitaran aman..cehhh..Macam nak wat karangan pasal kampung la plak..ngee

bact to my topic, masa kecik-kecik dulu aku memang ramai sangat kawan-kawan x kire laki ke pompuan.. Masa memang bergaul dengan sume la. Yela budak zaman dulu-dulu tak macam budak zaman skarang. Budak dulu-dulu mane nak ade laptop, pc dan segala bagai alat-alat teknologi. Yang kteorang taw main kat luar umh je. Takde nya nak memerap kat umah macam budak budak zaman sekarang.

teringat masa kecik dulu aku ade kawan yang berlainan jantina. Mereka adalah sepupu kepada jiran aku.. Emy, azri, azwa dan the only one little girl nadia. Jiran aku tu ade la darah daging sket2 kut. Aku pun xbape pasti la. Tapi yang pasti aku ngan jiran aku tu sempat merasa fasa kanak kanak bersama. Memang kamceng habes ar. Sepupu jiran aku tu bukannya dok terengganu. Dia balik kampung time sekolah je kut. Tapi tiap kali cuti kompen spent masa bersama. Masa kecik-kecik xde rasa malu sangat. nak berkawan pon senang je.. janji satu kepala, on je laa.

Teringat time main same2. Main bola tin, galah panjang, carom , lepak kat CC same-same.Selalu jgk lepak kat umh aku. Dan ape ntah lagi aktiviti yang di luar alam kteorang buat.. Lupe dah..Banyak makan semut ar nie..teeheee.Tapi bile da sume besar ni, jarang kut dyeorang balik kg. Mungkin sibuk dengan urusan masing-masing. Sampai tak terkira da bape taun tak jumpa. Baru-baru ni dengan ade nya facebook, dyeorang ade add aku kat fb. Siap x cam muke agi. Nampak sangat memang da lame tak jumpa..huhu..Lepas da jmpa kt fb, bru rase kamceng balik.Walaupun da betaun tak jumpa, tapi kteorang still bole sembang macam dulu-dulu.

mEh nak cite skit pasal dyeorang ni. Yang first tu Emy. Laki taw.Dia sorang je laki family dia name emy yang lain sume mule ngan huruf A. ko ank angkat ke weh?hahaha.. Tapi dia ni paling cepat mesra ngan orang.Nak wat cm ne jenis peramah. Macam mulut murai tercabut ekor.kah3..Umo da 24 taun. Same baye ngn akak aku. Da bole jadi bapak orang dah. Tapi memang da kawen pon..Nampak sangat ko gatal wei, sbb tu kawen awal..hehe..Takde la..jodoh dia sampai awal sebenarnya. Alhamdulilah..Moge kekal ke anak cucu.. Dia ni aku da anggap macam abang. Walaupun kadang-kadang bergaduh 24 jam kat fb nie..hoho..

yang kedua tu azri. Dia ni xbape rapat sangat.. Dia pendiam sangat. Hish..nak kate bisu tapi bole cakap..hek3..Kalo balik kg memerap kat umh dia je kut. Macam anak dara. Aku yang pompuan ni pon keluar ke hulu kehilir.Dia ni 23 taun. Tua setaun dr aku. Yang ni lagi la xcam aku kat fb. Geram je aku. Muke aku da berubah sangat ker? huh..

yang ketiga tu azwa. Yang ni perangai dia lebey kurang je ngn si emy tu. Easy going. Mude dri aku.Da anggap macam adek aku je ni. Kalo setakat nak sekeh kepale tu aku berani lagi la nak buat. haha.. Yang ni pon selalu je main sekali masa kecikkecik. Umo je mude dari aku. Tapi badan dia giler tinggi mengalah kan aku. Siap cakap aku pendek lagi..Memang xley blah la ko azwa.huhu,,

p/s : ;oklaa..nnti len kali sambung psal aku masa kecik-kecik..ngantok seyhh..

4 comments:

  1. fahmiii ::: cewaahhhhh..ade blog la awk..keh3

    ReplyDelete
  2. cupcake-skrg pun bole buat perangai kanak2 juga.

    ReplyDelete
  3. nurun :: ha..bole2..tpi xde geng..meh la join ju..ehhe

    ReplyDelete