my sayangness

Tuesday, January 31, 2012

yes..thats is my mom

12.27 am.Still wake up. Mata pon tak leh nak lelap. Padahal umah aku sunyi sepi dah sekarang ni. Sume tengah diulit mimpi indah. Kalo mimpi ngeri da jerit-jerit dah.Hehe. Nothing interesting today but still bersyukur ALLAH masih kurniakan nikmat bernafas dan masih memberi keizinan untuk menyedut udara di bumi ALLAH hari ni. 

dah masuk 2 hari pegi joging. Masih mampu mengekalkan kerajinan untuk berjoging. Pagi joging petang layan budak-budak main badminton. Ni kalo tak turun jugak berat badan tak tau la pasai ape. Lemak ni lemak tepu agaknye. Hehe. Disebabkan exercise yang terlebih-lebih plus buat dengan keadaan mengejut tak panaskan badan dulu amek kaw badan aku dah lenguh-lenguh. Urat-urat mula terasa tegang. Dan sekarang mulut aku tak berenti-renti merengek kat mak mintak urut. Makan pun tak selera. Guess what aku tak makan nasi langsung hari ni. Takde selera. Padahal mak masak lauk kegemaran kut ari ni. Sejak tengahari mak da tegur "ateh, makan nasi". Aku cakap jap lagi kenyang lagi. Lepas manghrib mak cakap lagi "ateh, tak makan lagi kan ari ni? tanak makan ker" Aku cakap nanti la. K0l 9 mak tegur lagi "kul berapa nak makan ni? takkan malam-malam baru nak makan? Aku cakap nanti. Kol 10 malam mak dah jerit ateh, turun makan. Sepantas kilat aku ke dapur. HAHA. 

sampai je dapur. Termenung je. Mak aku sangat pelik sebab anak dia yang sorang ni yang super duper kuat makan buat perangai pelik hari ni tak makan nasi. Yeah! Aku nampak muka mak aku risau sebab aku tak makan. Macam macam soklan dah kene interview ngan mak. Sakit perut ke sebab tu takde selera? Putus pakwe ke (saje nak ngusik even da tau aku tadak pakwe), pikir pasal pe takde selera nak makan? Aku cakap la kat mak, taktau la mak. Takde selera. Sebenarnya aku takde selera sebab badan-badan aku sakit. Tak lalu nak makan. Tapi mak aku sangat-sangat risau takut anak dia sakit. Siap tanya nak makan ape nanti mak masakkan. Yeah.. that is my MOM. i love her damn much. I cannot imaging my life without her. Plis ALLAH bless her always.. amin


8 comments:

  1. oke inshaALLAH..kat anak nye tanak kirim salam ker?keh3

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. yess...full of love to my mom! hope u do too..hehee.

      Delete
  3. bgusla sayang mak..luv my mum too..wink2..hehe =)

    ReplyDelete
  4. kasih ibu membawa ke syurga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..syurga di bawah tapak kaki ibu..do love ur mom too..hik3

      Delete